Alle barn har de samme rettighetene

På samme måte som at alle mennesker har samme krav på sine grunnleggende rettigheter, kun i kraft av å være mennesker, har også alle barn krav på de samme grunnleggende rettighetene, uavhengig av nasjonalitet, foreldre, og alder. Alle barn er like mye verdt.

Særlig kan jentebarn være utsatt for diskriminering og begrensninger, og dette har selvfølgelig en sammenheng med den diskriminering som også voksne kvinner møter på. Men siden barn er ekstra sårbare for utnytting, er jentebarn enda mer utsatt enn voksne kvinner, og har behov for ekstra beskyttelse.

I senere tid har det blitt gitt økende oppmerksomhet til barn med funksjonshemninger. Denne gruppen har vært glemt lenge, men arbeidet med å styrke deres rettigheter på lik linje med alle andre barn er heldigvis voksende. Dette viser hvordan disse barna har blitt utsatt for diskriminering. En viktig faktor for å forstå ikke-diskriminering er at det ikke innebærer at alle skal behandles likt. Positiv diskriminering og spesialbehandling kan være nødvendig for å gi barn like muligheter, noe som vi absolutt kan si er tilfellet for barn med funksjonshemninger. Spesielt viktig for disse barna er det å ha tilgang på nødvendige hjelpemidler som kan gjøre hverdagen deres enklere og for eksempel muliggjøre skolegang.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *