Hvorfor norske kvinner bør engasjere seg mer internasjonalt

La oss være ærlige, de fleste norske kvinner har det veldig bra. Ja, det finnes unntak, men stort sett har norske kvinner gode muligheter i livet og gode rettigheter. Slik er det dessverre ikke for kvinner andre steder i verden. Mens norske kvinner kjemper for sekstimers arbeidsdag, kjemper kvinner andre steder i verden for retten til å gå på skole og få helt grunnleggende utdanning. Norske kvinner burde engasjere seg i internasjonal kvinnekamp.

Kvinner jobber hardt for tilværelsen

De fleste kvinner i verden må jobbe hardt. Her i Norge har de fleste muligheten til å drive med fritidsaktiviteter, men det er slett ingen selvfølge andre steder i verden. Du skal selvsagt nyte den fritiden du har, men hvis du vil kjempe for mer rettferdighet, bør du kanskje velge aktiviteter som er miljøvennlige. Yoga er for eksempel mye bedre enn å gå på enda en shoppingrunde for å kjøpe ting du ikke trenger. Invester heller i behagelige yogatights, og tren kropp og sinn. Du finner mange holdbare og bekvemme yogatights på aim’n. Yoga lar deg også tenke gjennom hva som faktisk er viktig for deg, og kanskje gjør det at du engasjerer deg mer for andre mennesker, for eksempel for fattige kvinner.

Kvinner er nøkkelen til utvikling

I mange land er det kvinner som bærer samfunnet og tradisjonene, og det er kvinner som har hovedansvaret for familien. Nøkkelen til å forbedre livet til alle ligger i å forbedre livet til kvinnene. Kvinner bruker mer av pengene sine på familien enn menn gjør, så gjennom å sørge for at kvinner får utdanning og jobb, kan man bekjempe fattigdom. Sammenlignet med i Norge, står det dårlig til med likestilling for kvinner mange andre steder i verden. Kvinner er også mer utsatt for vold og utnyttelse, og norske kvinner burde derfor være mer engasjert i hvordan kvinner i resten av verden har det, og tale deres sak.

Menneskerettighetenes grunnlag

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *