Sjokolade løser alt

Det hadde vært fint om så var tilfelle. At det hjelper å dempe stress og mas er sikkert. 5 minutters pause fra verden trengs ofte nå. Med Coronaviruset har mange opplevd hverdager med mer slit, tap av arbeid, hjemmeskole, hjemmekontor, ingen etter-skoleordning, og hver dag hjemme. Mye er annerledes og ekstra godteri, sjokolade, fargelegging aktiviteter fra Festkongen har hjulpet.

Utvidet sjokolade bestilling på internett

Det er mye forandringer for alle. Usikre dager og siste gjeldende Corona regler er forvirrende for mange. Hva gjelder? Kan jeg gå tur med hunden sammen med venner? Er det ok om familien går på topptur sammen? Kan jeg gå på skolen idag? Får jeg se vennen min idag? Mange fortvilte og leie foreldre har gått tom for råd til egne barn. Viruset smitter fort og kan ha alvorlige konsekvenser. Vi forstår det, men likevel er det vondt å se konsekvensene for de mest sårbare i samfunnet. Vi har blitt mestere på kjøp av sjokolade online sammen med andre godteri, tekniske «leketøy» og matvarer vi skaffe på internett.

Barns rettigheter og Coronaviruset

Utbruddet har mange konsekvenser, også for barna. Stengt skole, ingen fotball med venner og ingen skolefritidsordning. Mange forstyrrelser i hverdagen og store endringer. Teknologi er blitt dyttet på mange fordi spilling og teksting er eneste kontakt-måte mellom barn, unge, venner og familie. Vi ler mye av Corona vekten vår fordi kos, sjokolade, familiekvelder med kjeks og juice og popcorn har blitt veldig viktig. Ingen regner med at buksene passer når vi returnerer til vår nye hverdag. Pajamas og romslige bukser er blitt Corona-moten! Heldigvis har Festkongen brettspill, enkle leker og morsomheter alle barn og voksne kan nyte når all informasjonen kan virke skremmende. Det er klart at de mest sårbare har fått det vanskeligere.

Hvordan håndteres omsorg hvor det er delt mellom far og mor? Hva gjøres for barn som allerede er utsatt og trenger terapeut? For mange barn er skolelunsj det eneste faste måltidet de har hver dag. Hva nå?

Toblerone og Polly til vinnerne

Ekstra kos, og mer tid med familie er styrkende når livet er utfordrende. Festkongen har heldigvis alt som trengs for godtekvelder, hjemme karneval med utkledningsantrekk, moro, ablegøyer, snop, sjokolader, og morsomme display for favorillsjokoladene. En sjokolade for oppvask gjort, og barnet er litt distrahert fra alt det vonde og triste. Spill for å «knuse far» kan fort bli favoritt! Mer enn 1,5 milliarder barn har hittil mistet verdifull skolegang. Sosialisering og viktig tid med venner er tapt.

Dugnadsånden må frem og styrke alle. Alle må hjelpe og være der for alle. Slik ødelegger ikke pandemien for barn, unge og voksne. Japp, Dumle, Maltesers, Smarties, Kinderegg, Kex, Twist og alle andre gode sjokolader kan brukes for seier for husholdnings jobber gjort! 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *