De viktige menneskerettighetene

Menneskerettighetene er en rekke rettigheter som FN har utviklet. Disse gjelder uavhengig av religion, kjønn, alder og etnisitet. De er universelle, og er noe ethvert menneske har krav på å ha. Mange definerer det som at vi mennesker har 30 udiskutable menneskerettigheter, som absolutt ingen kan si noe i mot. Dessverre så er det jo slik at disse er definert for en grunn. Mange mennesker opplever daglig at disse rettighetene blir tatt fra dem eller at de aldri får lov til å føle på ha rettigheter i det hele tatt. Heldigvis jobber mange organisasjoner utrettelig for at ting skal bli bedre for oss alle.

Retten til privatliv er noe som alltid har vært definert som en viktig menneskerett. I dagens digitale verden har dette fort blitt viktigere enn noen gang. Rett og slett fordi digital overvåkning kan gjennomføres på en helt annen måte enn man kunne gjøre før denne digitale revolusjonen. Selskaper som Stratsys.com/no/ er derfor viktige. De definerer ikke nødvendigvis seg selv som menneskerettighetsforkjempere, men blant annet ved å jobbe for informasjonssikkerheten er de med på å sørge for at mennesker ikke blir overvåket. Ved å hjelpe bedrifter med å strukturere arbeidet og behandle data på en sikker måte er Stratsys.com/no/ med på sørge for at både egne myndigheter, naboer og andre land ikke kan følge med på hva man holder på med til enhver tid. Så klart er det slik at bedrifter som Stratsys.com/no/ ikke alene har ansvaret for å sikre disse rettighetene, men dessverre er man nødt til å beskytte seg. For det er ikke til å stikke under en stol at mange dessverre har nytte av å vite hva du holder på med. At Stratsys.com/no/ kan være med på å hjelpe til med den interne kontrollen i bedriften er derfor alfa omega.

En annen menneskerettighet som har vært heftig debattert de siste årene er retten til bevegelsesfrihet. Den litt for godt kjente pandemien har faktisk satt spørsmålstegn med hvordan nettopp denne rettigheten håndheves. Det skal i denne artikkelen ikke hevdes at tiltakene er gale, men det er viktig å påpeke at retten til å bevege seg eksisterer. Ved hjelp av disse smittevernstiltak har myndigheter effektivt satt en stopper for hvor mennesker kunne dra og hva de har kunnet holde på med. Selvfølgelig finnes det allerede visse restriksjoner når det gjelder å krysse landegrenser. Det som har virket mer skjerpende er reglene som har gått nærmere inn på hvem man har lov til å besøke. Det å begrense muligheten til å besøke kamerater, familie og å dra på kontoret er noe som det er fullt mulig å beskrive som kritikkverdig.

Samtidig er det viktig å understreke at man bør se for seg at alle disse tiltakene ble gjort i beste mening, og ikke for å innskrenke menneskerettigheter.

Å beskytte disse rettighetene er uansett viktig, da man aldri kan ta det for gitt. Selv i dag er det mange land hvor rettighetene ses bort i fra hver dag. Vi i den vestlige verden bør derfor ikke se det som umulig at vi også her kan få trøbbel en dag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *