Klær med samfunnsansvar

I Norge kjøper vi omtrent 70,000 tonn med klær hvert år, og vi kaster omtrent 79 prosent av klærne. Det enorme forbruket fører med seg en rekke problemer som vi først har fått øynene opp for de siste årene.

Vi ønsker så klart klær til en rimelig penge, men dette går ofte utover kvaliteten på tekstilene, skader miljøet, og skaper dårlige arbeidsvilkår for de som arbeider for klesprodusentene. Det er derfor opp til forbrukerne å velge klær som kommer fra produsenter som tar samfunnsansvar. På den måten kan vi alle bidra til å bedre arbeidsvilkår og fremme menneskerettigheter for tekstilarbeidere rundt om i verden!

Lurer du på hva du kan gjøre for å velge miljøsmart mote? På framtiden i våre hender finner du mange gode tips. Her får du råd om alt fra hvor du kan handle, til hva du skal gjøre med utslitte tekstiler som er klare for å resirkuleres.

Barnetøy går det mye av, så her er det vanlig å tenke kvantitet over kvalitet. Men dersom du ser etter kvalitet i klærne, vil du faktisk spare på sikt. Ikke bare kan klærne Du kan finne bærekraftige klær på kidsbrandstore.no, og som dessuten er av skikkelig kvalitet. Faktisk finner du en egen kategori som heter «bærekraftig mote» på kidsbrandstore.no, og da blir det lett å finne akkurat det du leter etter. De fleste merkevarer som selges på kidsbranstore.no er produsert av bedrifter som er godt i gang med å endre sine retningslinjer, og tar steg for å bli både mer miljøbevisst og for å bedre arbeidsvilkår for tekstilarbeiderne.

Lurer du på hva de ulike produsentene gjør for å forbedre arbeidsvilkår og ta miljøsmarte valg? På denne nettsiden kan du søke opp de fleste merkevarer og se hvor langt de har kommer med dette viktige arbeidet. Du finner også mange gode tips til hvordan du kan velge etisk mote her.

Velger du kvalitet ovenfor kvantitet, vil tøyet vare lenger og tåle vask oftere. Et godt tips er også å investere i slitesterke hverdagsklær, og heller bruke litt mindre på finklærne. Disse vokser barna raskt ut av likevel. Et siste tips – gode klær kan gå i arv, og i dag havner mange av disse på bruktbutikker fordi man får færre barn nå enn før. Hvorfor ikke ta turen innom en bruktbutikk for en god handel?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *