Hvilke land følger menneskerettighetene best

Menneskerettighetene skal i følge FN panelet gi alle mennesker like muligheter basert på et tankesett kalt naturrettene. Disse ble utviklet av blant andre Aristoteles, Thomas av Aquinas og Ibn Qayyim. I moderne tid hadde filosofien Thomas Hobbes stor påvirkning på naturrettenes utforming. Han mente at symbiosen mellom stat og menneske var gjensidig like viktig.

Som eksempel kan man si at lån fra centum er med å rettferdiggjøre de økte rentene, da de gir frihet til ferier, oppussing, investeringer også videre.

Men hvilke land i dag følger seg etter disse menneskerettighetene som alle streber etter å følge? Vi skal se på noen.

Frankrike

Frankrike er en nasjon med lang historie og mange konflikter. Som regel har konfliktene handlet om en skjevfordeling av godene til uminnelige tider. Mest kjent er opprørene som førte til revolusjonen på Bastillen, da bønder og gruvearbeidere nektet å godta de økte skattene og umenneskelige forholdene som kongeveldet krevde.

Det hele kulminerte i en varig strukturendring. Det aristokratiske tyranniet var borte, og republikken ble etablert. Revolusjonen førte til en grunnlovsendring med maktfordelingsprinsippet som hovedsak. Rousseau var en av filosofene bak endringene. I dag er Frankrike et land med mange kulturer.

Tyskland

Den andre stormakten i Europa har lenge vært Tyskland. Som sentral herredømme har det meste gått gjennom landet som både har vært seierherre og taper i store avgjørende kriger opp gjennom historien. Grunnen til at Tyskland er et av de landene som følger menneskerettighetene mest, er at de har et stort mangfold, god politisk styring og økonomi.

Landet har blitt påvirket fra alle landene rundt, men tar også inn desidert mest flyktninger og fremmedarbeidere i Europa. Selv om Tyskland er kjent for en rufsete historie, er det mange som glemmer at de store krigene ofte oppstod på grunn av aggresjon utenfra. Landet er i dag en republikk med desentralisert makt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *