Kampen om menneskerettigheter

Menneskerettigheter er det som holder samfunnet vårt gående. Vi er alle individer som kommer til å leve sammen over en lang tid, og har menneskerettighetene som et fellestrekk.

Menneskerettighetene er grunnleggende behov, skal skape bærekraftig utvikling og ha de fem grunnleggende prosessene for å holde samfunnet gående. Disse grunnleggende prosessene er rettigheter til rekruttering, sosialisering, produksjon av viktige varer og ressurser, fordeling av goder for minst mulig konflikt og rettighet til å regulere atferd.

Menneskerettigheter skal være uavhengig av kjønn, alder, nasjonalitet og religion. Dette er rettferdigheter alle har krav på, men dessverre så har ikke alle mulighet til å utnytte sine menneskerettigheter. Dette kan skyldes politisk uorden og forvirring.

Menneskerettighetene ble vedtatt av de Forente Nasjoner (FN) i 1948 for å sørge for en bærekraftig fremtid. Noen av de viktigste rettighetene som ble vedtatt er retten til å leve, retten til å ikke bli torturert, retten til å ytre seg og retten til religionsfrihet. Disse rettighetene ble vedtatt for å unngå overgrep mot sin egne sivilbefolkning, og for å sikre trygghet hos alle grupper i samfunnet. Disse rettighetene ble i bunn og grunn skapt for å unngå en lignende situasjon vi opplevde under andre verdenskrig, og man skulle hindre en ny folkemord mot alle minoriteter.

For å sørge for at menneskerettighetene blir holdt så lager FN regler og sørger for at de alle skal holdes, lager møter for å bevare menneskerettighetene og lager vurderinger dersom et menneskerettighetsbrudd skjer.

Grunner til at menneskerettighetene blir holdt i alle land kommer av landets kategorisering. Vi kategoriserer land i fire grupper: fungerende demokrati, ufullstendig demokrati, hybridregimer og autoritært regime. Vi vil legge merke til at menneskerettighetene blir mest fulgt opp i verdensdeler som Amerika og Europa enn Afrika og Asia, fordi dette skyldes rikdommen og modereringen de ulike verdensdelene har.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *